Content Co-creatie LAB

Ben je startend coach of al een tijdje bezig. Zit je thuis te broeden op je content en kom je er alleen niet uit? Meld je dan aan voor het Content Co-creatie Lab. Samenwerken aan je content is leuker, makkelijk en gaat sneller dan alleen.

Wat is het Content Co Creatie LAB?

Het Content LAB is een maandelijkse workshop waarin we een dag lang werken aan content voor jouw bedrijf.

Met content bedoel ik alles wat we vertellen en laten zien over ons zelf en ons bedrijf. Dat kan de inhoud van je website zijn, een pitch, de omschrijving van je missie, een linkedinbericht, een reel, een tweet, een video, een facebookadvertentie.

Ben je aan het zoeken de juiste woorden en beelden om te vertellen wat je doet. Ben je aan het zoeken naar jouw verhaal. Wil je je eigen content maken. Dan is het Content Lab voor jou.

Locatie: Utrecht, de Havenloods, De Maakruimte, Ruimte31
Wanneer: 1x in de maand op maandag,

Ja, ik wil graag samen met jullie content maken.

Wat is Content?

Content betekent inhoud. Dat is de letterlijke vertaling uit het Engels. Bij het woord content denken veel mensen aan berichten op social media, maar dat is het niet alleen. Content is ook de inhoud van je website.  Artikelen, video's, foto's en geluid.<

Eigenlijk is alle informatie op internet content. Maar uh.. niet alleen op internet, want ook de inhoud van een boek is content.

Waarom heet het Lab?

In een laboratorium mag  je mag experimenteren. Fouten maken en daar van leren. Nieuwe dingen uitproberen. Proefjes doen.

Video content

Ik maak foto's en op verzoek filmpjes en ik help je als zelf een video wil maken. Je mag dat beeldmateriaal gebruiken voor je eigen content. Heb je een verzoek voor een foto of een video, laat het weten dan kunnen er aan werken.

We eindigen de dag met een presentatie van je werk. Ik neem deze presentatie op. Je mag de beelden gebruiken voor je marketing. We vragen elkaar altijd toestemming voor het gebruik ervan.

Loop je aan tegen technische dingen?

Effe een filmpje monteren. Een plaatje uploaden naar je website. Een presentatie maken in Canva. Je berichten inplannen. Een nieuwsbrief systeem kiezen. Van dat soort dingen. Je komt ze allemaal tegen als je aan je eigen content bouwt.

Ik ben van huis uit webmaster. Ik weet niet alles, maar wel veel. Samen komen we er uit. Meestal hoef ik alleen maar naast jou en je scherm te zitten en dan lukt het je toch.

Voor wie?

Ondernemende coaches, zelfstandig ondernemers. Startend of al een tijdje bezig.

Waar?

In Utrecht. We maken gebruik van een heerlijke broedplek in Utrecht. Het atelier van Sjaan van Riel van De Maakruimte in de Havenloods. Om de hoek kun je gratis parkeren of je loopt 5 minuten vanaf station Utrecht Zuilen.

Wat gaan we doen?

We gaan werken aan de verhalen waarmee we zichtbaarheid van ons bedrijf.
Content = Inhoud. Wat vertellen we over onszelf en wat we doen. Wat is ons merkverhaal? Wat is onze stijl? Welke kleuren horen daar bij en welke woorden horen daarbij.

Dit doen we door te schrijven, beeld maken, foto, video, tekenen, knippen plakken, met of zonder laptop.

We helpen elkaar door vragen te stellen samen te werken en elkaar feedback te geven.

Mooi als er samenwerkingen ontstaan en we content maken voor elkaar.

Hoe ziet de dag er uit?

Elke maandag heeft een thema. Je krijgt les van mij of er is  een gast die een workshop geeft.

Ieder heeft een eigen tafel om aan te werken.

In de middag gaan we werken aan ons eigen project en helpen elkaar daarbij.

We delen de dag op in blokken zodat er ruimte is om te focussen zonder afleiding. Daarnaast is er tijd voor overleg, ontmoetingen, elkaar helpen, samenwerken, co-creeren.

De plek waar we zijn nodigt uit om in flow te werken en om lekker te spelen. Je mag uitproberen. Aanrommelen. Ruimte maken. Kijken vanuit een ander perspectief. In het atelier is genoeg materiaal dat we kunnen gebruiken om te schrijven, te tekenen of te knutselen.

Wanneer is het zinvol voor jou om mee te doen?

Je moet reclame maken voor je bedrijf maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Je weet niet zo goed wat je moet vertellen. Je weet niet welke verhalen je moet delen.

Je zit veel alleen te werken en daardoor blijf je in hetzelfde kringetje denken, je hebt inspiratie en input nodig om op nieuwe ideeën te komen.

Je wil misschien video gaan maken, maar je wacht op inspiratie. Je wil werken aan je website en hebt daar hulp bij nodig. Hoe zit dat nu met reels of stories. Hoe moet ik een plaatje uploaden. Welke programma's kan ik gebruiken.

Je zoekt je eigen stijl. Wat voor kleuren moet ik gebruiken. Wat voor foto's of illustraties gebruik ik. Maar ook. Welke kleding trek ik aan voor een foto of een video. Hoe zet ik mezelf neer als professional.

Wat levert het op

Door maandelijks mee te doen heb je een stok achter de deur om te blijven werken aan inhoud van je marketing. We kunnen je helpen bij het ontwikkelen van je stijl en je merkverhaal.

Uitgangspunt is dat je dicht bij jezelf blijft en daarmee de mensen vindt die precies bij jou passen.

Thema's.

Elke maand belichten we een ander thema.

  • 17 April 2023 Storyteller Dionne Hallegraef van Make It A Story gaat je helpen bij het vinden van jouw merkverhaal, zodat je een inspiratiebron hebt en een framework voor je content.

Wat als ik inhoudelijke vragen heb?

We geven elkaar feedback op de inhoud, de stijl en de vorm.

'The medium is the message'  of 'vorm is inhoud'. Het lijken quotes uit het stenentijdperk van de media. Maar het is nog steeds heel relevant, de manier waarop je iets vertelt, de volgorde, de vorm, de kleur, met welk platform. Experimeren met de vorm en de inhoud. In het Content Co Creatie LAB is juist daar ruimte voor

Met hoeveel mensen zijn we?

De groep is per keer niet groter dan 12.

Hoe laat?

Van 10 tot 17u

Je kunt vanaf 9u binnenlopen. Als je vroeg komt kun je het eerste uur gebruiken om je eigen plek in te richten en alvast aan de slag te gaan met jouw content. Om 10 u starten we gezamenlijk. Om 16u presenteren we ons werk aan elkaar en geven feedback. 17u  sluiten af met een drankje en proosten op de nieuwe maand.

Wat kost het?

€ 180,29 (dat is € 149 ex de btw)

Data 2023

maandag 17 april. Werken aan je merkverhaal.
Aanmelden, meer info

maandag 15 mei

maandag 12 juni

Aanmelden voor het Content Co Creatie Lab

Klik hieronder op de rode knop aanmelden. In de winkel kun je direct afrekenen.

Lukt het niet, of heb je een vraag? Mail of bel op app even 06 411 56 155.

En.. wil je samen content maken. Samen met mij en helemaal niet in een lab. Dat kan natuurlijk. Bel me/ neem contact op.