De geboren ondernemer – In gesprek met Don Frederiks. Bakker in Gouda

Op 18 juni 2021 loop ik van station Gouda richting de Doelenstraat. Het is warm en zomers. De winkelstraat is vol, ik zie mensen met een boek op een bankje in een parkje. Bij de singel aan het water zit een tafel vol kinderen. Ze eten taart.

Een paar maanden hiervoor in september. Ik vraag Liane Baltus of zij mijn reismicrofoon wil geven aan een geboren ondernemer. Liane speelt de vraag terug. “Wie zou jij willen interviewen?” We zijn die ochtend in september bij het netwerkontbijt van BNI Gouda geweest. Ik ga in gedachten terug naar het voorstelrondje. Ik denk aan de bakker, die vertelt dat de R weer in de maand is en dat het dus tijd is voor speculaas. Ik heb iets met speculaa(r)s want ik ben een dag voor de vijfde december geboren. Ik geef Liane een notitieboekje en mijn reismicrofoon, met de vraag om deze aan Bakker Don te geven.

Juni. Al die tijd heeft het microfoontje in een la gelegen bij een banketbakker in Gouda. Ik tel terug in maanden en realiseer me dat het er negen zijn. Negen maanden geleden dat ik een kort bericht schrijf in het rode notitieboek over de ‘podcast van de geboren ondernemer’ en het aan Liane geef.

Ik heb geen idee naar wie ik onderweg ben en wat dit gesprek me gaat brengen. De geboren ondernemer? Waar ben ik eigenlijk naar opzoek? Wil ik ondernemersvragen stellen of levensvragen.

Terugluisterend naar ons gesprek vraag ik me af. Had ik dieper moeten graven, is het voelbaar? Liefde. Liefde voor het vak en voor de mensen die met en voor Don werken. Ik hoop dat je het hoort. Luister maar.

Ik heb Don gevraagd de reismicrofoon door te geven. Het vertelt er iets over aan het eind van ons gesprek.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.